PROMETNI POLIGON ZA KOLESARJE – MOBILNO MESTO CESTNEGA PROMETA

Prometni poligon za kolesarje – mobilno mesto cestnega prometa je kompleks sestavljen iz več predmetov . Namenjen je izobraževanju o prometnih predpisih. Praktično usposabljanje v zvezi s pešci v prometu oz. predvsem za učenje kolesarjev in voznikov motornih koles v prometu.

Cilj je izboljšati avtomobilsko kulturo in povečanje prometne varnosti v cestnem prometu, vključno z varnostjo otrok in mladostnikov. Največji poudarek dajemo na pravilno pripravo otrok na upoštevanje cestnih predpisov.

Mobilno mesto cestnega prometa sestavlja :

  • mini prometni znaki
  • različne vrste semaforjev
  • proti drsne gumijaste podloge, ki se lahko postavijo kjerkoli in z njimi ustvarite kolesarske poti, križišča in krožišč v želeni širini in velikosti
Cestni poligon-ovire

Cestni poligon-ovire

Cestni poligon za kolesarje

Cestni poligon za kolesarje

Cestni poligon za kolesarje

Cestni poligon za kolesarje

Prednost mobilnega mesta cestnega prometa, je, da ga je mogoče uporabljati v notranjih prostorih npr. v posameznih prostorih (telovadnicah , športnih dvoranah) in zunanjih prostorih (športna igrišča , beton, asfalt, travnik) in ne zahteva gradnjo stacionarnih mest .

Prometni poligon za kolesarje – mobilno mesto cestnega prometa se uporablja za praktično izobraževanje o hoji v prometu in prečkanju križišč ter kolesarjenju v prometu. Zraven tega lahko služi kot prostor za organizacijo praktičnega dela za izpit za kolo, kolesarska tekmovanja in turnirje o varnosti v cestnem prometu.

Na prometnem poligonu za kolesarje lahko tudi postavljate različne ovire in ga je moč uporabljati za učenje in prakticiranje tehnike kolesarjenja.

Gumijaste preproge, ki posnemajo asfalt so proti – drsne površine, namenjena ustvarjanju cest, križišč in krožišč v mobilnem mestu cestnega prometa . Naše standardne preproge so široke 1m in debele 5mm, vendar vam glede na vaše želje lahko dobavimo tudi druge debeline kot npr 8 ali 10cm.

Naši izdelki izpolnjujejo vse zahteve , ki jih določajo direktive o celoviti varnosti proizvodov.

Na zahtevo naročnika bomo dali izjave o skladnosti .

Prometni poligoni za kolesarje se uporabljajo za pridobivanje praktičnih izkušenj, ki jih potrebujemo v cestnem prometu:

  • Vključevanje v promet
  • Pravila (prednosti, desnega, srečanja)
  • Prepoznavanje prometnih znakov in pravilno reagiranje


  • Zavijanje desno, levo
  • Nakazovanje smeri, vožnja v križišču/krožišču
  • Poznavanje pravil v zvezi s semaforji, dvižnimi rampami

Na voljo tudi ovire za učenje in prakticiranje tehnik kolesarjenja.