Visoko kakovostni fotoluminiscentni označevalni trak – svetleč v temi

Naš novi visoko kakovostni fotoluminiscentni označevalni trak, je podobno kot naš dosedanji svetleči označevalni trak, gladek fotoluminiscentni trak, ki se uporablja za razmejitve v zgradbah, zlasti na območjih, ki so podvržena izpadom električne energije. Osnovna folija je impregnirana s fotoluminiscentnim prahom, ki se napaja s pomočjo naravne ali umetne svetlobe. Takoj, ko se luči ugasnejo oz. ko se stemni, se trak aktivira in sveti.

Da se površina traku ne bi uničila, ga ne smemo uporabljati na pohodnih poteh. Poti označimo tako, da trak nalepimo na obzidne letve, okvirje vrat in ročaje.

To kar loči naš visoko kakovostni trak od navadnega, sta moč in količina časa, ko ta žari potem, ko ugasnejo luči. Visoko kakovostni trak je na voljo v dveh različicah, super (S8154) in premium (P8152). Razlika med njima je v klasifikaciji.

Po DIN 67510 in ISO standardih se fotoluminiscentni material razvršča v štiri glavne razrede A, B, C in D.

Razrede določimo na podlagi svetilnosti fotoluminiscentnega materiala, ki je izražena v kandeli na kvadratni meter (cd / m2). Za lažjo ponazoritev, naj omenimo, da sveča oddaja svetlobo okoli 1 kandele. 1 kandela je 1000 milikandel. Fotoluminescentni materiali se uvrščajo v razrede na podlagi tega, koliko svetlobe sprva oddajajo in kako dolgo traja, da pridejo do ravni, ko svetloba, ki jo oddajajo ni več vidna za človeško oko (to je 0.32 mcd / m2 ).

Fotoluminiscentni visoko kakovostni trak Premium je naš najbolje uvrščen trak. Uvrščen je v razred C, kar pomeni, da bo od prve aktivacije preteklo 1800 minut (oz.30 ur), da bo dosegel svetilnost 0.32 mcd / m2. Pri super različici ( razvrščen v razred A) pa več kot 600 minut (oz. več kot 10 ur), da se doseže svetilnost 0.32 mcd / m2.

Kot je razvidno, 8152 premium trak sveti veliko dlje kot 8154 super, vendar je super 8154 je še zmeraj učinkovit material, ki sveti v temi. Ponujamo vam obe novi različici (super in premium) visoko kakovostnih fotoluminiscentnih označevalnih trakov, ki ustrezajo različnim zahtevam.

Oba sta na voljo v rolah različnih velikosti od 15mm do 1220 m. Na zalogi imamo role dolžine 15m, možno pa je dobiti tudi role do 50m dolžine.

Za več informacij in naročila nas kontaktirajte po telefonu ali e-mailu.