Fotoluminiscentni protidrsni trak – svetleč v temi

Fotoluminiscentni protidrsni trak se je prvič na tržišču pojavil leta 1998. Ker je predstavljal novost brez primerjave, smo bili prepričani, da velikega interesa zanj ne bo. Vendar smo se motili. Postal je zelo popularen. Da bi zagotovili visoko vidnost in učinkovitost fotoluminiscenčnega protidrsnega traku, poseduje dve ločeni ravni fotoluminiscenčnih premazov.

  • 1. Samolepilna plastična osnova traku je fotoluminiscentna.
  • 2. Pesek je pritrjen na osnovno folijo s pomočjo prožne smole. Smola je impregnirana s fotoluminiscentnim lepilom (svetlečim v temi).

Podnevi je fotoluminiscentni protidrsni trak blago rumene barve. V temi oz. kadar ugasnejo luči, pa oddaja svetlo zeleno svetlobo. Fotoluminiscentni protidrsni trak se lahko napaja z naravno svetlobo ali s pomočjo svetlobne razsvetljave. Trajanje emisije (oddajanje) svetlobe se spreminja in je odvisno od količine prejete svetlobe. Ponavadi se sprosti v obdobju nekaj ur. Naši fotoluminiscentni materiali ne vsebujejo radioaktivnih delcev, zato se lahko uporabljajo v številnih okoljih. Barvi med katerima lahko izbirate sta navadna ali opozorilna (svetleča/črna).

Idealen za poudarjanje nevarnih območij, še posebej tistih, ki so nagnjena k izpadom električne energije.

Protidrsna površina našega fotoluminiscentnega protidrsnega traku je vodilna mineralna površina v industriji. Raven oprijema je daleč nad določeno oz. predlagano mejo, ki jo določa protidrsna zakonodaja (tako v Evropi kot ZDA, Veliki Britaniji in Avstraliji). Globok profil pomaga preprečevati zamašitve zaradi umazanije ali prahu, ki sta pogosto prisotna v industrijskih aplikacijah. Materiali so testirani po DIN, Pendulum in ASTM kriterijih. Certifikati in potrdila so na voljo po elektronski pošti.

Fotoluminiscentni protidrsni trak je na voljo v rolah ali v različnih oblikah. Standardna dolžina role je 18,3m. Izbirate lahko med poljubnimi širinami in oblikami.

Za več informacij ali naročila vzorcev nas kontaktirajte po telefonu ali po e-mailu.