ZA BOLJŠO VIDLJIVOST/ VARNOST OTROK

Uporaba odsevnih elementov izboljša vidljivost od nekaj sto metrov in pri prižganih dolgih lučeh razdalje od enega kilometra. Nižje kot so odsevni elementi postavljeni, hitreje bo odboj luči opozoril voznika na oviro. Voznik potrebuje nekaj sekund od trenutka, ko je opazil, do trenutka ko reagira za zaviranje ali da se izogne oviri!

Za večjo vidljivost/ varnost vaših otrok ponujamo:

 • Odsevna pokrivala
 • Odsevne igrače
 • Odsevne zapestnice
 • Odsevni obeski
 • Kresničke
 • Otroški varnostno odsevni telovniki

Izdelke lahko naročite preko telefona na 083 883 883 ali 040 572 772 ali pa  

Otroška odsevna pokrivala:

Pokrivala so narejene iz mikroprizmatične folije. Njena glavna prednost je visoka odbojnost površine. Druge prednosti so različni zanimivi vzorci in barve in zaradi tega privlačni za otroke in jih posledično raje nosijo. Zaradi otroških oblik izstopajo od ostalih udeležencev v prometu in s tem postanejo bolj vidni. Uporabljajo se lahko namesto tradicionalnih varnostno odsevnih jopičev.

Vzorci odsevnih pokrival, ki so na voljo:

 • Medved
 • Veseli medved
 • Srce
 • Sonce

 • Kvadrat
 • Smeško
 • Telovnik

veseli-medo

odsevni-telovnik-3

odsevni-telovnik-otroski-priz

Odsevne plišaste igrače

Odsevne plišaste igrače so narejene iz odsevnega materiala in se uporabljajo za boljšo vidljivost otrok in odraslih. Odsevne plišaste igrače preprosto obesite na vaše otroške torbe, nahrbtnike, otroške vozičke , kolesa ipd. in s pomočjo njihove odsevnosti povečate vašo varnost in varnost vaših otrok.

P1050489

myszki2

P1050492

Odsevni obeski

Odsevni obeski so namenjeni večji vidljivosti in prepoznavnosti otrok in odraslih v cestnem prometu. Odsevne mehke kresničke so kot obesek za otroke in odrasle primerne za šolske torbe, vozičke za otroke, nahrbtnike za večjo vidljivost in prepoznavnost ponoči.

Idealni tudi kot promocijski material. Na odsevne obeske vam lahko natisnemo tudi vaš logotip.

medek

odsevni obeski

P1050548

Odsevne zapestnice

Odsevne zapestnice izboljšujejo vidljivost in varnost v cestnem prometu. Omogočajo maksimalno učinkovitost odsevnega materiala, tako za otroke kot tudi odrasle. Zagotavljajo visoko prepoznavnost, saj se v temi svetijo. Idealen je za večerne promocije, prireditve, šole in vrtce. Na odsevne zapestnice vam lahko natisnemo tudi vaš logotip.
Velikost: 340x30mm. Po naročilu tudi druge dimenzije.

opaska z regulatorem

P1050516

P1050508

Odsevni telovniki

Odsevni telovniki omogočajo dobro prepoznavnost uporabnika. Namenjeni so za večjo vidljivost v cestnem prometu, za večjo varnost za cestno delo, gradbeništvo in ostala zunanja dela
V ponudbi so odsevni telovniki v rumeni barvi in v različnih velikostih (L, XL, XXL).
Na odsevne telovnike vam lahko natisnemo tudi vaš logotip.

KDI2PGL1

KDI2PRZ

KDI2PS

Kresničke

Kresničke so kot prosto viseči proizvodi, ki se jih nosi za boljšo vidljivost in prepoznavnost v cestnem prometu za otroke in odrasle. Namenjena so za večjo vidnost uporabnika v nevarnih situacijah, ne glede na vir svetlobe podnevi in pri osvetlitvi ponoči. V ponudbi so kresničke v obliki medvedka v beli in rumeni barvi.
Velikost: 70mm

P1050533

P1050551

POMEMBNO PRAVILO:

“Vsaka oseba do 15 let, po cesti ob mraku zunaj pozidanega območja, je dolžna uporabljati odsevnik, da je viden za druge udeležence v prometu.”
(Člen 43, ust2) [Otroci na cesti]

Izdelke lahko naročite preko telefona na 083 883 883 ali 040 572 772 ali pa  

 

ZAKON O PRAVILIH CESTNEGA PROMETA(ZPrCP-UPB2)

(VARNOST OTROK)

84. člen (označitev pešcev)

(2) Pešec, ki ponoči hodi zunaj naselja ali v neosvetljenem naselju, kjer ni pločnika ali pešpoti, po vozišču ali tik ob njem, mora nositi na vidnem mestu na strani, ki je obrnjena proti vozišču, svetilko, ki oddaja belo svetlobo, ki je vidna s sprednje in zadnje strani ali odsevni telovnik živo rumene ali oranžne barve z vdelanimi odsevnimi trakovi bele barve, ali odsevnik iz drugega odstavka 87. člena tega zakona.

87. člen (varstvo otrok)

(1) Otroci morajo biti kot udeleženci v cestnem prometu deležni posebne pozornosti in pomoči vseh drugih udeležencev.

(2) Otroci morajo ponoči ali ob zmanjšani vidljivosti med hojo po cesti nositi na vidnem mestu na strani, ki je obrnjena proti vozišču, odsevnik, ki ne sme biti rdeče barve in katerega odsevna površina na vsaki strani meri najmanj 20 cm2.